Matematik

Statistik og sandsynlighedsregning

21. februar 2009 af crew (Slettet)

Hej, er der en der kan finde ud af hvor mange skal man spørge før et folketingsvalg hvis man ønsker at 95 % konfidensintervallet kun går 2 % til hver side for et parti med forventet vælgertilslutning på ca. 20 %. ? =)


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. februar 2009 af peter lind

Det er egentlig en binomialfordeling mede antal observertioner n(ukendt) og p=0,2. En præcis beregning er kompliceret, så du skal nok tilnærme med en normalfordeling X med middelværdi m=np og spredning s = kvrod(np(1-p). Der vil så gælde at Y=(X-m)/s er normalfordelt med med middelværdi 0 og spredning 1. Du kan så bestemme 95% konfidensintervallet for denne og deraf finde n


Svar #2
21. februar 2009 af crew (Slettet)

Der er noget med at jeg skal solve? Kan det passe? n er nemlig ukendt...


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. februar 2009 af peter lind

Nej. Du skal slå 95% konfidensintervallet op for Y altså en normalfordelt variabel med middelværdi 0 og spredning 1. Af Y=(X-m)/s finder du så det tilsvarende konfidensinterval for X. I dette interval vil indgå n og p. Du skal så bruge oplysningen om at p=0,2 og at konfidensintervallet skal gå 2% til hver side for at finde n.


Skriv et svar til: Statistik og sandsynlighedsregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.