Matematik

NEM matematik (hjælp)

21. februar 2009 af Quijote (Slettet)

Turen er 5,7 km lang og tager 12 min

beregn gennemsnitsfart i km/t

hvordan gør jeg ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. februar 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: <v> = s/t, hvor <v> er gennemsnitsfarten, s er strækningen og t er tiden.


Svar #2
21. februar 2009 af Quijote (Slettet)

i hvilke enheder?

Altså 5,7/12 = 0,475 ??

er det resultatet?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. februar 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Ja, din enhed svarer jo så til hvad du indsætter det som. I dit tilfælde:

<v> = s/t = 5,7km/12min = 0,475 km/min.


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. februar 2009 af naunii (Slettet)

12 min laves om til timer: 12/60 = 0,2 t

og så 5,7 km/0,2 t = 28,5 km/t


Svar #5
21. februar 2009 af Quijote (Slettet)

tak


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. februar 2009 af Trejne Hash (Slettet)

Gennemsnitsfart er den totale distance over den totale tid. Siden opgaven beder dig om at opgive resultatet i km/t, skal de 12 min. konverteres til timer:

12/60 = 1/5

Gennemsnitsfarten bliver derfor: 5,7 / (1/5) = 5,7 * 5 = 28,5 km/h


Skriv et svar til: NEM matematik (hjælp)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.