Kemi

Mængdeberegninger

22. februar 2009 af Wulfy (Slettet)

2,50 g calciumchlorid - vand (1/6) opløses i deminiraliseret vand i en 50 mL målekolbe, hvorefter der fyldes op til mærket med deminiraliseret vand og omrystes.

a) Beregn de aktuelle koncentrationer af Ca2+ og Cl- i opløsningen.

SV: n = m/M --> n = 2,50/75,5307 = 0,003 mol

aktuel (Ca2+) = 0,03 M

aktuel (Cl-) = 2 • 0,03 = 0,06 M

-----------------------

5,00 mL af opløsningen udtages med pipette og overføres til en 100 mL målekolbe. Der fyldes op til mærket med deminiraliseret vand og omrystes.

b) Beregn de aktuelle koncentrationer af Ca2+ og Cl- i den fortyndede opløsning.

SV: formel jeg bruger: c(før) • v(før) = c(efter) • v(efter)

c(efter) = (c(før) • v(før))/v(efter) --> c(efter) = (c(0,03 • v(f0,05))/v(0,105) = 0,014 M

aktuel (Ca2+) = 0,01 mol

aktuel (Cl-) = 2 • 0,01= 0,02 mol

-----------------------------

Den fortyndede opløsning blandes med 200 mL 0,00608 M natriumchlorid.

c) Beregn de aktuelle koncentrationer af Na+ , Ca2+ og Cl- i blandingen.

Hvordan gør jeg det?

Jeg har brug for både hjælp og rettelse, da jeg er usikker på dem alle.
 


Skriv et svar til: Mængdeberegninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.