Kemi

Fra mol til mol/L ??

22. februar 2009 af 1g (Slettet)

I en beholder er der 2,0 mol SO2 (g) og 2,0 mol SO3 (g)

For at beregne ligevægtskonstanten i 2SO2 (g) + O2 (g) <-> 2SO3 (g) skal man jo bruge koncentrationerne (mol/L)

Men hvordan kommer man fra 2,0 mol til mol/L, når beholderens volumen er 10 L??


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2009 af Simon5200 (Slettet)

n = c * V

n(mol) = c(mol/L) * V(L)

V = n/c


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. februar 2009 af mathon

c = n/V

[SO2] = (2 mol)/(10 L) = 0,2 mol/L = 0,2 M


Skriv et svar til: Fra mol til mol/L ??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.