Matematik

Linjens hældning mm.

23. februar 2009 af Myggind (Slettet)

Jeg sidder med en opgave, som jeg simpelthen er helt fortabt i. Har lavet det før, men efter ferien så skal det jo lige oppe og vende én gang til inden det sidder helt fast.

Her er opgaven:

Jeg skal finde a for linjen der går gennem K(-6,3) og L(2,4).Jeg bruger formlen: a = y2-y1/x2-x1, hvilket jeg mener er rigtigt.

Det reelle problem ligger i at jeg skal finde ligningen for linjen(y=ax+b?), jeg har bare ingen idé om hvordan jeg finder b :/

Hvordan regner man b ud?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. februar 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Sætter et punkt du kender samt din beregnede a ind i linjens ligning.


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Først finder du hældningskoeffecienten af de to punkter α=(4-3)/(2-(-6))=(1/(2+6))=1/8. Så sætter du ind i ligningen for linien y=y0+α(x-x0)=4+1/8*(x-2). Så kan du eventuelt reducere ligningen.


Svar #3
23. februar 2009 af Myggind (Slettet)

Tak for det. Nu sidder den på rygmarven :)


Skriv et svar til: Linjens hældning mm.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.