Matematik

rod

23. februar 2009 af biqqu (Slettet)

Jeg ska lige have det med rødder på pldas. Rod = hvor funktionen skærer på x.aksen. Kan også være a^2 hvor 2 er rodden.

Men har du en funktion som denne: f(x)=x^2-6x+9

1. Kan man finde f(0) ved at sætte den lig med nul og derefter beregne det som en andengradsligning

2. Udregnes simpelt som en anden grads ligning..

Ønsker ikke fordybelse, men dog en forståelse - så vil bare have jer til at fortælle om det er korrekt/ukorrekt. Og hvilken af de 2 tilfælde jeg skal bruge?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. februar 2009 af cicis (Slettet)

 jeg tror ikke du kan finde f(0) men du kan godt finde top punkt for en andengrads ligning selvom du ikke kan lave den


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. februar 2009 af mathon

Rod = hvor funktionen skærer  x.aksen.

Men har du en funktion som denne: f(x) = x2-6x+9

1. Kan man finde rødderne ved at sætte f(xo) = 0 og derefter beregne det som en andengradsligning

2. Udregnes simpelt som en anden grads ligning..

............

 let redigeret


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. februar 2009 af Duffy

Hvis f(x)=x^2-6x+9

er  f(0) = 0^2-6·0+9 = 9


Skriv et svar til: rod

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.