Matematik

Lineære og eskponentielle funktioner

24. februar 2009 af spangsbjerg (Slettet)

 Vi skal se på et rusmiddel, der nedbrydes med 5 % pr. time.
I. En person indtager 3 milligram af rusmidlet. Hvor meget af rusmidlet har personen tilbage i kroppen efter 1, 2, 5, 12, 24 og 100 timer?

Hvordan bruger man t82 til at løse ligningen med? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. februar 2009 af mathon

m(t) = mo*0,95t     når t regnes i timer

m(t) = (3 mg)*0,95t


Svar #2
24. februar 2009 af spangsbjerg (Slettet)

 Hvorfor ikke bruge y = b * 1+r^ antal timer?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. februar 2009 af Danielras (Slettet)

Det er også den der bruges. r er bare negativ da rusmidlet nedbrydes.


Svar #4
24. februar 2009 af spangsbjerg (Slettet)

 Okay tusind tak, ;)


Skriv et svar til: Lineære og eskponentielle funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.