Matematik

Ekstrema

24. februar 2009 af pige, (Slettet)

Hej ... jeg har problemer med en opgave. Håber der er nogen de kan hjælpe.

Den lyder: En funktion f er bestemt ved:

f(x) = -x3 + 4x2 + 3x -3

Bestem de lokale ekstrema for f.

tak


Brugbart svar (2)

Svar #1
24. februar 2009 af Dynin (Slettet)

#0 løs f '(x)=0


Brugbart svar (2)

Svar #2
24. februar 2009 af mathon

1)  differentier

2)  ekstrema kræver f '(xo) = 0


Svar #3
24. februar 2009 af pige, (Slettet)

Det har jeg prøvet, men synes bare slet ikke det giver mening derfra. Så får jeg 3 og -1/3 hvad gør jeg så derfra?


Brugbart svar (2)

Svar #4
24. februar 2009 af Dynin (Slettet)

... hvorfor ikke? ... husk på at det er lokale ekstrema


Svar #5
24. februar 2009 af pige, (Slettet)

Så får jeg 3 og -1/3, er det så ekstrema punkterne? Altså -1/3,0 og 3,0?


Brugbart svar (2)

Svar #6
24. februar 2009 af Dynin (Slettet)

Nej ... ekstrema antages i x=3 og x=-1/3 hvis værdier er f(3)=.. og f(-1/3)=..

... punkterne er således (x,y)=(-1/3,f(-1/3)) eller (x,y)=(3,f(3))


Skriv et svar til: Ekstrema

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.