Matematik

Rumgeometri

25. februar 2009 af Thea15 (Slettet)

Hej

Jeg sidder lige med en opgave jeg ikke kan få løst. Håber der er nogen der kan give en hjælpende hånd: Opgave lyder:

En klods er bestemt ved punkterne O, A, B, C, D, E, F og G. Koordinatsættet til hvert af punkterne er:

O=(0,0,0)
A=(10,0,0)
B(10,10,0)
C=(0,10,0)
D=(0,10,7)
E=(0,0,9)
F=(10,0,6)
G=(10,10,4)

Det oplyses, at punkterne D, E, F og G ligger i en plan α.
Bestem en parameterfremstilling for linjen gennem A og D, og bestem en ligning for planen α.


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Du skal finde planens ligning, som er A(x-x0)+B(y-y0)+C(z-z0)=0. Da du skal bestemme de tre konstanter, skal du indsætte de opgivne punkter, for eksempel punktet D (0,10,7):

Ligning 1) A(x-0)+B(y-10)+C(z-7)=0

Sådan knokler du dig gennem ogaven, indtil du har fundet konstanterne A, B og C


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Linien finder du af r=r0+t*v., hvor v er en retningsvektor for linien r er stedvektoren til et punkt på linien P, r0 er stedvektoren til et andet punkt på linien P0.lt i alt skal du nå frem til følgende tre ligninger ved at opløse vektorligningen i de tre skalære ligninger, svarende til de tre retninger , y og z:

x=x0+a*t

y=y0+b*t

z=z0+c*t

that's all


Skriv et svar til: Rumgeometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.