Matematik

TI-89: Hvordan skriver man "find højeste resultat..."

25. februar 2009 af bQnne (Slettet)

Hej med jer.

Jeg har fået en opgave stillet, der kort lyder på at man skal med en forudbestemt funktion, hold nu fast,

C(t) = 41 / 2 * sin ((    ((2 * PI) / 365) * (t - 101)    )) -4

hvor (( og )) er ydre sinus parentese, og -4 indgår i funktionen (self. :P), hvilken dag der er højest temperaturstigning.

Jeg vil derfor differentiere funktionen så jeg får hældningskoeficienter hvis jeg indsætter et tal på x' plads.

Hvordan kan jeg få min TI-89 til at give mig DEN STØRSTE hældningskoeficient ?

Kort sagt:

Hvordan skriver man på dette på en lommeregner? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2009 af mathon

Define f(x) bla-bla-bla

Define g(x) = d(f(x),x)          f '(x) sættes lig med g(x)

fMax(g(x),x)                       de(n) x-værdi(er), der giver størst f '(x) beregnes


Svar #2
25. februar 2009 af bQnne (Slettet)

 Tusind tak! Jeg går ud fra at fMax = find max af g(x) med x som variabel

Hvad hvis jeg kun vil undersøge en del af funktionen? skal jeg tilføje efter ,x: | 0<x<100  f.eks. ?

Men hvorfor skal vi definere de to andre først? Kan man ikke bare skrive ligningen som f ' (x) er lig med, og finde fMax() ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. februar 2009 af mathon

fMax(g(x),x)|x>0 and x<100


Svar #4
25. februar 2009 af bQnne (Slettet)

 Jeg får en syntax error mellem komma og t når jeg skriver følgende: Define f (t) = (41 / 2 * sin (( ((2 * PI) / 365) * (t - 101) )) -4) ,t|0<t and t<100 :(


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. februar 2009 af mathon

......, t skal slettes
 


Skriv et svar til: TI-89: Hvordan skriver man "find højeste resultat..."

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.