Matematik

LIGNING FOR TANGENT

25. februar 2009 af biqqu (Slettet)

Hej, jeg skal finde en ligning for en tangent når jeg kender f(x)=x^4+5x

Den starter jeg med at differentiere: f'(x)=4x^3+5

y = f(x0) + f'(x0)(x-x0) = 1 + (4x^3+5)(x-1) = 5x-4

korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2009 af peter lind

Du bør holde fast i at der f'(x0) = 4x03+5. Ellers kommer det an på hvad x0 er.


Svar #2
25. februar 2009 af biqqu (Slettet)

okay, men ellers er det korrekt? Svaret bliver så: 5x0-4


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. februar 2009 af peter lind

Det kommer stadig an på hvad x0 er. Ellers kan jeg ikke se hvad f'(x0) = 4x03+5. Det kan godt være dit oprindelige 5x-4 er rigtig. Jeg kan bare ikke se det fordi jeg ikke har den nødvendige information. Det jeg mente med min første bemærkning var at du burde skrive 1 + (4x0^3+5)(x-1) ikke 1 + (4x^3+5)(x-1)


Svar #4
25. februar 2009 af biqqu (Slettet)

altså opgaven lydeR:

En funktion f er bestemt ved f(x)=x^4+5x

Bestem en ligning for tangenten til grafen i røringspunktet (1,f(1))


Skriv et svar til: LIGNING FOR TANGENT

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.