Matematik

vektor

25. februar 2009 af dkjatti (Slettet)

løs ligningen vektor a* vektor b = 21, når

vektor a = (1 2)

vektor b = (x x2)


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2009 af Isomorphician

Har du selv en idé?


Svar #2
25. februar 2009 af dkjatti (Slettet)

neej. det er derfor jeg skriver den her ind? har ingen anelse.


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. februar 2009 af Isomorphician

(1, 2)*(x, x2) = 21 <=>

x + 2x2 = 21...


Svar #4
25. februar 2009 af dkjatti (Slettet)

skal jeg så lave din sætning om til en andengradsligning?


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. februar 2009 af Isomorphician

#4 Lige præcis.


Svar #6
25. februar 2009 af dkjatti (Slettet)

hvad så jeg har lavet ligningen og har fået to resultater.? hvilket resultat skal jeg så bruge?

12/4 eller -14/4?


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. februar 2009 af Isomorphician

Begge løsninger skulle gerne opfylde ligningen, så lige som ved en almindelig andengradsligning er der altså to løsninger.


Svar #8
25. februar 2009 af dkjatti (Slettet)

okaaay, mange tak :)

kan du så ikke også hjælpe mig med endnu en opgave?

centrum for cirklen c har y-koordinaten 4, cirklen går gennem (0,0), og desuden tangerer den linjen x = 8, angiv en ligning for c.

skal jeg så bruge cirklens ligning?


Brugbart svar (0)

Svar #9
25. februar 2009 af Isomorphician

Ja det skal du.


Svar #10
25. februar 2009 af dkjatti (Slettet)

hmm, okaay. kan du ikke lige hjælpe?


Skriv et svar til: vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.