Matematik

Rettelse tangent ligning

26. februar 2009 af Elllebelle (Slettet)

Hej allesammen, jeg har en opgave jeg håber nogle der vil rette, opgaven lyder:

Bestem en ligning for tangenten til grafen for funktionen f(x) = 2x2 + x2 i punktet P(1, f(1)).

Kan det passe at resultatet bliver y = 3x + 5

tak til alle :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. februar 2009 af dnadan (Slettet)

Vis dine udregninger, herved er det lettere at finde eventuelle fejl :-)


Svar #2
26. februar 2009 af Elllebelle (Slettet)

f(x) = 2x3 + x2
f’(x) = 6x2 + 2x


f’(x) = 6x2 + 2x
f’(1) =6 · 12 + 2 · 1 = 8
Dvs. tangen i punktet (1, 8)


f(x) = 2x3 + x2
f(1) = 2 · 13 + 12 = 3

y = 3(x- 1) + 8
y = (3x – 3) + 8
y = 3x + 5
 


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. februar 2009 af dnadan (Slettet)

Der er en fejl, du har byttet rundt på punktet og hældningen

Hældningen er f'(1) og punktet er P(1;f(1)=(1;3) og f'(1)=8

Dvs.

y=f'(x0)(x-x0+f(x0)

Der indsættes:

y=8*(x-1)+3=8x-8+3=8x-5


Svar #4
26. februar 2009 af Elllebelle (Slettet)

sådan her ikke

Tangenten i punktet (1,f(1))
f(x) = 2x3 + x2
f(1) = 2 · 13 + 12 = 3
Dvs. tangen i punktet (1, 3)

Tangenthældning
f’(x) = 6x2 + 2x
f’(1) =6 · 12 + 2 · 1 = 8

y = 8(x- 1) + 3
y = (8x – 8) + 3
y = 8x - 5
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. februar 2009 af dnadan (Slettet)

... Udover at potenserne naturligvis ikke er hvor de skal være, ellers jo. (også præcis det samme som jeg skrev...)


Svar #6
26. februar 2009 af Elllebelle (Slettet)

Udover at potenserne naturligvis ikke er hvor de skal være, hvad mener du ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. februar 2009 af dnadan (Slettet)

fx.

f’(1) =6 · 12 + 2 · 1 = 8

Her mener du:

f’(1) =6 · 12 + 2 · 1 = 8

Thi det ellers ikke giver mening, ellers læses det som 6*12=72


Svar #8
26. februar 2009 af Elllebelle (Slettet)

nårh, jeg havde bare lige ikke rettet det hehe, men tusind tak :D


Brugbart svar (0)

Svar #9
12. januar 2012 af honorrice (Slettet)

Hvordan bliver f(1)=2*13+12=3?? Forstår ikke fremgangsmetoden her.


Skriv et svar til: Rettelse tangent ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.