Matematik

tangent til f(x) = vx i (x0,f(x0)).

26. februar 2009 af KeNn1997 (Slettet)

Opskriv en ligning for tangenten til grafen for f(x) = √x    i (x0,f(x0)). Bestem derefter koordinaterne til tangentens skæringspunkter med koordinatakserne.

Kan ikke rigtigt komme igang med den opgave, nogle forslag til løsninger?


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. februar 2009 af Dynin (Slettet)

#0 Hvad er tangentens ligning ? ... altså formlen ... denne skal du insætte i !


Svar #2
26. februar 2009 af KeNn1997 (Slettet)

Når spørgsmålet i opgaven lyder, "opskriv en ligning for tangenten til grafen", tror du så at de skriver tangentens ligning i opgaveformuleringen, så ville de jo give svaret i spørgsmålet. Det kan i gøre bedre. Det jeg har skrevet, er det eneste indformation jeg har fået, direkte skrevet af fra opgave bogen.


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. februar 2009 af Dynin (Slettet)

Oki ... tangentens ligning ( til en funktion generelt ) er y=f(x0)+f'(x0)(x-x0) ... hvad er f(x0) og f'(x0) ?


Svar #4
26. februar 2009 af KeNn1997 (Slettet)

f(x0) må være lig √x0

f '(x0) må være lig 1 / 2√x0

Hvis x=x0 må (x-x0) = 0

Får man så at y = √x0 + 1 / 2√x0 ???

Og at punktet er (√x0 , 1 / 2√x0)


Brugbart svar (1)

Svar #5
26. februar 2009 af Dynin (Slettet)

Hvor får du x=x0 fra ?

men ja f(x0)=√x0 og f'(x0)=1/(2√x0) så

... skæring med x-aksen kræver y=0 hvoraf x=___

.. og skæring med y-aksen kræver x=0 hvoraf y=___


Svar #6
26. februar 2009 af KeNn1997 (Slettet)

kan det hele ikke forkortes til y = √x0 • (x-x0)? ved ikke helt hvordan jeg skal isolere enten x eller y, når man også skal tage hensyn til x0?


Brugbart svar (1)

Svar #7
26. februar 2009 af Dynin (Slettet)

Tager lige den lette :/

Er x=0 så er y=√x0-1/(2√x0)*x0=√x0-½√x0=½√x0 hvoraf punktet bliver (x0,f(x0))=(x0,½√x0)

... prøv selv med den anden :)


Skriv et svar til: tangent til f(x) = vx i (x0,f(x0)).

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.