Matematik
Radioaktivt stof (matopg)
10. november 2004 af
celgrun (Slettet)
Hej
Har et problem med en opgave jeg har spurgt om før, men ikke rigtig kunne finde ud af, så det kunne være rart, hvis nogle vil prøve at hjælpe mig en gang til.
Opgaven lyder:
Inholdet af et radioaktivt stof i et præperat aftager eksponentialt med en halveringskonstant på 1,28*10^9 år.
1) Bestem hvor mange procent af det oprindelige indhold der er tilbage af det radioaktive stof efter 8,50*10^8 år.
2) Bestem hvor lang tid der går, før indholdet af det radioaktive stof er nået ned på 10% af den oprindelige værdi.
Håber nogle har tid til at hjælpe mig.
Nogle gav mig sidst en ide til at finde a ved hjælp af halveringskonstanten, men kom så ikke rigtig videre.. På forhånd tak!
Har et problem med en opgave jeg har spurgt om før, men ikke rigtig kunne finde ud af, så det kunne være rart, hvis nogle vil prøve at hjælpe mig en gang til.
Opgaven lyder:
Inholdet af et radioaktivt stof i et præperat aftager eksponentialt med en halveringskonstant på 1,28*10^9 år.
1) Bestem hvor mange procent af det oprindelige indhold der er tilbage af det radioaktive stof efter 8,50*10^8 år.
2) Bestem hvor lang tid der går, før indholdet af det radioaktive stof er nået ned på 10% af den oprindelige værdi.
Håber nogle har tid til at hjælpe mig.
Nogle gav mig sidst en ide til at finde a ved hjælp af halveringskonstanten, men kom så ikke rigtig videre.. På forhånd tak!
Svar #2
10. november 2004 af Damon (Slettet)
1) sæt årstallet ind på x's plads
2) sæt funktionen lig 10% af den oprindelige værdi
2) sæt funktionen lig 10% af den oprindelige værdi
Svar #9
10. november 2004 af Damon (Slettet)
T½=log½/loga <=>
loga= log½/T½ <=>
a=10^(log½/T½)= 10^(log½/1,28*10^9) = 0,999999999458
f er en funktion af tiden
f(8,50*10^8)=1*0,999999999458^8,50*10^8 = 0,631
f(0)=1*0,999999999458^0 = 1*1 = 1
Heraf ses det let at der er 63,1% tilbage efter 8,50*10^8 år.
loga= log½/T½ <=>
a=10^(log½/T½)= 10^(log½/1,28*10^9) = 0,999999999458
f er en funktion af tiden
f(8,50*10^8)=1*0,999999999458^8,50*10^8 = 0,631
f(0)=1*0,999999999458^0 = 1*1 = 1
Heraf ses det let at der er 63,1% tilbage efter 8,50*10^8 år.
Skriv et svar til: Radioaktivt stof (matopg)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
