Matematik

A og B og C er NEJ da.. VEl???

10. november 2004 af KK_88 (Slettet)

Kan jeg få hjælp.. Det er fra en terminsprøve vi har fået tilbage.. Og de var forkerte.. og vil gerne lære af det.. så skriv lige lidt teks, så jeg ved hvad du mener..

1) (a+5)2

2) (2a-4b)2

3) (-3a-5b)2


4) (-a-b)(-a-b)

5) (A+2B)(A-2B)

HJÆLP

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2004 af Damon (Slettet)

Nu gætter jeg, men når du skriver 2 til højre for en parantes betyder det så i anden? Det skrives ^2

Svar #2
10. november 2004 af KK_88 (Slettet)

Undskyld Damon.. kan du hjælpe mig??

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. november 2004 af Samuel (Slettet)

Hint: (a+b)^2=a^2+b^2+2ab

Ved fx 4), skal du blot gange parenteserne sammen - d.v.s.: Første værdi i den første parentes gange første værdi i den anden parentes, første værdi i den første parentes gange anden værdi i den anden parentes, anden værdi i den første parentes gange første værdi i den anden parentes..............

Brugbart svar (0)

Svar #4
10. november 2004 af Samuel (Slettet)

Ikke for at nedgøre dig - men er to parenteser ganget sammen ikke 7. klasse pensum? Eller er folkeskolen da gået af lave?

Brugbart svar (0)

Svar #5
10. november 2004 af Damon (Slettet)

...der er personer i min klasse, der stadig lavede fejl i sådan noget i 2. g...

Svar #6
10. november 2004 af KK_88 (Slettet)

Hold da helt op.. som om jeg ikke har haft en dårlig dag nok.. Nu skal man også nedgøres..


Bare glem det hele...

Brugbart svar (0)

Svar #7
10. november 2004 af Samuel (Slettet)

Nu skrev jeg ellers "ikke" i #4....

Svar #8
10. november 2004 af KK_88 (Slettet)

JA JA JA.. så siger vi da det.. men pas på dit ordvalg

Brugbart svar (0)

Svar #9
10. november 2004 af Samuel (Slettet)

Arj, tør kinderne "KK 88", nu har jeg hjulpet dig godt på vej i #3 - kig på det og se, om du kan fået det til at passe. Det er da positivt, at du vil lære af dine fejl...

Brugbart svar (0)

Svar #10
10. november 2004 af Damon (Slettet)

Du skal bare lærer at mestre formlen Samuel har skrevet (lav opgaver for dig selv eller find dem i bogen til du mestre det) - det tager ikke lang tid. Derefter vil du hurtigt kunne se, hvordan formlen skal bruges på en opgave:

(a+b)^2 = a^2 + b^2 + 2ab

1) (a+5)^2 = a^2 + 5^2 + 2*a*5 = a^2 + 25+10a

2) (2a-4b)^2 = 2^2*a^2+4^2*b^2 - 2*2a*4b

Brugbart svar (0)

Svar #11
10. november 2004 af Samuel (Slettet)

Alternativt kunne du jo henvise til det faktum, at folkeskolen faktisk ER gået af lave.... Men det er jo en helt anden snak.

Brugbart svar (0)

Svar #12
10. november 2004 af koko_wawa (Slettet)

Undskyld at jeg afbryder jeres diskussion, men synes i selv i får noget ud af det?
Bare give jeres bud til KK_88's opgaver – og drop det andet…

Skriv et svar til: A og B og C er NEJ da.. VEl???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.