Matematik

ligefrem proportionalitet

28. februar 2009 af 375 (Slettet)

Jeg kunne godt bruge noget hjælp til denne opgave - det vil være super:)

En havvindmølles energiproduktion er ligefrem proportional med vindens hastighed opløftet i tredje potens.

a) Indfør passende variable, og opstil en model for havvindmølles energiproduktion som funktion af vindens hastighed

På forhånd tak for hjælpen:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. februar 2009 af mathon

E/v3 = k(onstant)
dvs.

                                                            E = k*v3

med fysiske variable
.......................

i matematik ville du
skrive

y = k*x3

.......................

ligefrem proportionale størrelser, x og y
kan udtrykkes

y/x = k
men
nu var de
proportionale størrelser, x3 og y
og derfor

y/x3 = k
 


Svar #2
01. marts 2009 af 375 (Slettet)

Hvordan svarer jeg så helt nøjagtigt på opgaven? Er variablen k ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. marts 2009 af mathon

modellen er
E(v) = k*v3

eller
skrevet

y = f(x) = a*x3

hvor
y er energiproduktionen, afhængig variabel
x er vindhastigheden, uafhængig variabel
a er en konstant


Skriv et svar til: ligefrem proportionalitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.