Matematik

Vektorer i rummet

28. februar 2009 af Elturis (Slettet)

Hey, jeg skal vise at formlen for vektorer i planen også gælder i rummet. Nogen der ved hvordan ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. februar 2009 af Dynin (Slettet)

Hvilken formel?


Svar #2
28. februar 2009 af Elturis (Slettet)

vinkel mellem vektorer


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. februar 2009 af Dynin (Slettet)

... ikke helt med ... vise hvad? For a og b vektorer i 3D er a·b=|a||b|cos(v) per def, hvor v er vinklen mellem dem ... dette er ganske som i 2D ikk?


Brugbart svar (1)

Svar #4
28. februar 2009 af mathon

du skal ikke vise noget, som ER fastlagt pr. definition

men måske vise
anvendelsen heraf med eksempler i 3D, hvor a*b = a1*b1 + a2*b2 + a3*b3
og
relatere til anvendelsen i 2D, hvor a*b = a1*b1 + a2*b2

 


Svar #5
28. februar 2009 af Elturis (Slettet)

Jo, jeg skal vel bare vise at formlen for 2D også gælder for 3D ;)
Tak for hjælpen


Brugbart svar (1)

Svar #6
28. februar 2009 af Dynin (Slettet)

#5 oki, en vektor beskriver en dimension ... sammen med en anden vektor beskriver de højst to dimensioner! Antages de to vektorer ikke at være sammenfaldende beskriver de en (2D)plan .... hvor af 2D også holder for 3D for 2 vektorere


Skriv et svar til: Vektorer i rummet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.