Kemi

Mængdeberegning!

01. marts 2009 af mariaa (Slettet)

H2SO4 + Na2CO3 → Na2SO4 + CO2 + H2

 

Hvor mange g NaSO dannes ved reaktion af 100 mL 3,29 mol/L HSO?

 

 

Facittet er 46,7 g, men jeg får bare ikke det resultat! Nogle, der kan hjælpe???

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. marts 2009 af mathon

M(Na2SO4) = 142,06 g/mol
.................
                                         H2SO4 + Na2CO3 → Na2SO4 + CO2 + H2O
ækvivalentmængder                1 mol                    1 mol

dvs.
i mængdeforholdet H2SO4 : Na2SO4  = 1 : 1

n(H2SO4) = V*c = (0,1 L)*(3,29 mol/L) = 0,329 mol
som ækvivalerer 0,329 mol Na2SO4


m(Na2SO4) = n*M = (0,329 mol)*(142,06 g/mol) = 46,74 g
 


Skriv et svar til: Mængdeberegning!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.