Matematik

Udtryk for andengradspolynomie

01. marts 2009 af Pabloibanez (Slettet)

Det ville være fantastisk, hvis nogle kunne hjælpe med denne opgave.

Det oplyses om et andengradspolynomium p(x), at det har rødderne -2 og 3, samt at p(1) = -12. Bestem udtrykket for andengradspolynomiet.

På forhånd tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. marts 2009 af Isomorphician

Udnyt at et andengradspolynomium kan skrives som:

p(x) = a(x - r1)(x - r2), hvor r1 og r2 er rødderne.

Indsæt nu værdierne for p(1) = 12 i udtrykket og isoler a.


Svar #2
01. marts 2009 af Pabloibanez (Slettet)

Får jeg så ikke -12 = a * -6 <=> a = 2?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. marts 2009 af Isomorphician

Jo.


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. marts 2009 af mathon

f(x) = y = a(x+2)(x-3)

-12 = a(1+2)(1-3)

-12 = a*3*(-2)

-12/(-6) = a

2 = a
...............

f(x) = a(x2 - x - 6)


Svar #5
01. marts 2009 af Pabloibanez (Slettet)

Og så kan jeg bruge:

x1 * x2 = c/a og

x1 + x2 = -b/a

Derved giver a = - 12 og

b = - 2

Derved er udtrykket: P = 2 * x^2 + -2*x - 12

Er det rigtig?
 


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. marts 2009 af mathon

Ja
............
eller
f(x) = 2(x2 - x - 6) = 2x2 - 2x - 12


Svar #7
01. marts 2009 af Pabloibanez (Slettet)

Tak for hjælpen!!!


Skriv et svar til: Udtryk for andengradspolynomie

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.