Fysik

Elektrisk vandvarmer

01. marts 2009 af nunu1989 (Slettet)

hej .........  jeg sidder med en opgave :

En elektrisk vandvarmer i et badeværelse leverer varmt vand til brusebad og håndvask. Vandvarmeren indeholder et elektrisk varmelegeme, der skal opvarme vandet i samme tempo, som det forbruges.

Tildel passende værdier til relevante fysiske størrelser, og brug disse til at vurdere, hvor stor vandvarmerens effekt skal være. Gør herunder rede for de relevater antagelser.

Jeg kan ikke selv løser opgaven... Hjælp.


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. marts 2009 af bboblzs (Slettet)

Det er en klassisk opgave fra et gammelt eksamenssæt. Der er ingen 100 % rigtig løsning. Det handler simpelthen om, at du forsøger at sætte dig ind i det lukkede system og kan estimere fornuftige værdier af de nævnte størrelser.


Svar #2
02. marts 2009 af nunu1989 (Slettet)

Ja.. Opgaven er fra 2007 fysik A


Brugbart svar (7)

Svar #3
03. marts 2009 af mathon

P*t = m*c*ΔT

P = (V*ρ*c*ΔT)/t = (V/t)*ρ*c*ΔT

............

1 m3 = 1000 dm3 = 1000 L


Svar #4
03. marts 2009 af nunu1989 (Slettet)

ER ikke helt med...


Skriv et svar til: Elektrisk vandvarmer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.