Matematik

vandret tanget!!!

02. marts 2009 af mjtcl252 (Slettet)

Hej,

jeg har fået denne opgave som jeg simpelthen ikke kan finde ud af.

Håber I kan hjælpe mig

En funktion f er givet ved

f(x)= x^4-8x^3+22x^2-24x+13

Bestem f ´(x) og gør rede for at grafen for f har vandret tangent i punktet P (2, f (2))


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2009 af Bankier (Slettet)

Differentier f(x)

sæt dit punkt ind i det differentierede udtryk, som så skal give 0

f '(x) = 4x^3 - 24x^2 +44x -24

4*2^3 - 24*2^2 + 44*2 -24 = 0

hermed er det bevist, at tangenten er vandret i dit punkt 


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. marts 2009 af dnadan (Slettet)

Med andre ord:

Vis at f ' (2)=0


Svar #3
02. marts 2009 af mjtcl252 (Slettet)

tusind tak


Skriv et svar til: vandret tanget!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.