Matematik

Hjælp til én opgave.

02. marts 2009 af Alloo (Slettet)

Sidder med denne opgave som jeg ikke helt kan finde ud af, så tænkte på om der ikek var en der kunne hjælpe?

http://peecee.dk/upload/view/157875
 

Være nu venlige og guide mig igennem det, jeg får ikek noget ud af blot at få svaret givet..


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2009 af peter lind

Find rumfanget udtrykt som funktion af x og y. Løs den fremkomne ligning med en af variablene.

Udregn overfladearealet udtrykt ved  x og y, og sæt resultatet fra det foregående ind i den. Du har nu en ligning i en variabel, hvor du på normal måde kan finde minimum.


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. marts 2009 af joaquin90 (Slettet)

  Først skal du opskrive variablene
længden kaldes L
bredden y
Højden x
Rumfanget V
Overfladen Ofl
så bestemmer du den afhængive variabel
i dette tilfælde overfladen (Ofl)
så skal du opsætte nogle sammenhæng
L:=1.7m
V:=L*y*x=1.5m^3
Ofl:=2(Lx)+2(Ly)+2(xy)

Så finder sætter du den uafhængige variabel, her ville jeg sætte den til x

Så udtrykker du de andre variabler ved den uafhængige
yx:=solve(V,y)=0.8823529412/x

Så udtrykket overfladen, så kun den uafhængige variabel indgår

Ofl:=subs(y=yx,Ofl)=3.4x+(3/x)+1.764705882

Så differentierer du Ofl

d/dx(Ofl)=3.4-(3/x^2)

Så løser du den afledende til 0

solve(3.4-(3/x^2)=0,x)=0.9393364366

Så plotter du funktionen (Ofl) (for at skabe overblik)

Overfladen burde være mindst hvis højden var 0.9393364366
så kan du regne resten selv


kan godt være du lige skal regne det igennem, det gik lidt stærkt


Svar #3
02. marts 2009 af Alloo (Slettet)

Hvad gøre du lige her: Ofl:=subs(y=yx,Ofl)=3.4x+(3/x)+1.764705882

tror ikke jeg har subs på min TI-89


Svar #4
02. marts 2009 af Alloo (Slettet)

Hae´r fundet ud af det! :-)


Svar #5
02. marts 2009 af Alloo (Slettet)

Der er noget jeg ikek forstår...

Jeg finder højdne x i det jeg løser den afledede, 3.4-(3/x2) mht. x.
 

Men forstår ikek hvordan jeg finder bredden? :-S


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. marts 2009 af joaquin90 (Slettet)

 tænk dig lidt om....

Du har rumfanget, du har længden og du har lige regnet højden....


Svar #7
02. marts 2009 af Alloo (Slettet)

Jo jeg isolere den ubekendte i formlen!


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. marts 2009 af joaquin90 (Slettet)

 Du sætter jo bare ind i fomlen hvad du har 
V=L*x*y

1.5=1.7*x*y
nu ved jeg ikke lige hvad du har fået x til, men den sætter du bare ind i formlen og så solver du og finder y


Skriv et svar til: Hjælp til én opgave.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.