Fysik

Fysik!!!!!!

02. marts 2009 af Becky4 (Slettet)

Hej folkens,

Jeg har fået en aflevering i fysik, hvor jeg skal gøre følgende:

Lav en matematisk model for spændingsforsyningen.

Er bare ikke helt med på hvad der menes,

håber i vil hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Hvis det er en spænding over et R-L kredsløb så kan du bruge E(t) = L*dI/dt +R*I, t er tiden, L er den induktive modstand, I er strømmen, dI/dt er strømændringen pr tidsenhed. Du kan prøve at tegne kurven med passende værdier indsat. Hvis det bare er jævnspænding, så skal du frst beslutte deg til, hvilket kredsløb, du vil lave og bruge E=I*R. Der må i øvrigt stå noget mere i din opgave. En spændingforsyning kan jo være fra et lile batteri til en lommelampe til en generator på et kraftværk.


Svar #2
03. marts 2009 af Becky4 (Slettet)

Det er ikke så meget formlen jeg er i tvivl om, jeg er rimelig sikker på at det er formlen: Upol= U0 - Ri • I som jeg skal benytte mig af.

Det er mere hvad man skal have med i en matematisk model.

Ved godt at matematik er fysikkens sprog, men hvor meget skal man gå i dybden med formlen, hvad skal man overveje og skal man huske at tage sin egen fundne forskrift med i overvejelserne (fra forrige opgaver) eller bare holde sig til teorien?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. marts 2009 af mathon

                                                     u = -Ri*i + Uo

små bogstaver er variable
store bogstaver er konstanter


Skriv et svar til: Fysik!!!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.