Matematik

diff. regning

03. marts 2009 af 4u2 (Slettet)

Jeg er igang med en afl men gik desværre i stå i denne opgave, hvis nogle gad hjælpe mig ville jeg være dybt taknemlig:)

opgaven lyder således:

Der er givet en funktion:

f(x)=1/4x^3-x^2-x-4

a) tegn grafen for f, og bestem koordinatsættet til hvert af grafens skæringspunkter med førsteaksen

b)Bestem ligningen for den tangent t1 til grafen for f, der går gennem det skæringspunkt P, der har den mindste første koordinat.

grafen for f har en anden tangent t2, som går gennem P.

c) Bestem koordinatsættet til røringspunktet for denne tanget.

mvh, Mig


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Jeg går ud fra, at du godt kan tegne den. =)

For skæringspunkterne med x-aksen gælder, at f(x) = 0.


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. marts 2009 af kazyka (Slettet)

Hvis du ikke har et program som kan tegne grafer, vil jeg anbefale graph: http://www.padowan.dk/graph/


Svar #3
03. marts 2009 af 4u2 (Slettet)

tak for programmet, men jeg holder mig til graftegneren på min lommeregner,

f(x)=0, uhaa det er lang tid siden og har nærmest glemt det, kan du hjælpe mig lidt mere frem?


Skriv et svar til: diff. regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.