Matematik

Areal mellem funktioner

03. marts 2009 af julle1991 (Slettet)

Jeg skal bestemme et areal af en græsplæne, der er afgrænset af funtionen f givet ved:

f(x)=-1,147x3+1,597x2-0,268x+2

den er også afgrænset af x-aksen og den rette linje y=-5x+2.

Hvad skal jeg gøre? Jeg skal vel føst finde grænserne eller et eller andet, men jeg er bare på bar bund..


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. marts 2009 af Danielras (Slettet)

Tegn det.


Svar #2
03. marts 2009 af julle1991 (Slettet)

det har jeg gjort, men vi må ikke bare "aflæse" grænserne.....


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. marts 2009 af peter lind

Løs ligningen 1,147x3+1,597x2-0,268x+2==-5x+2.. Det skulle give dig grænserne.


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. marts 2009 af Danielras (Slettet)

Nej, men den giver dig et overblik over hvordan du skal gribe den an. Integrer 3.gradspolynomiet og find arealet mellem 0 og dets skæring med x-aksen. Integrer dernæst den rette linie og find arealet under denne med grænserne 0 og dens skæring med x-aksen.

Plænens areal er så det første areal minus det andet.


Svar #5
03. marts 2009 af julle1991 (Slettet)

JEG KAN IKKE FINDE GRÆNSERNE!

#3
Har løst det i mathcad, men det giver ingen mening i forhold til den tegning, jeg har lavet..


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. marts 2009 af Dynin (Slettet)

1,147x3+1,597x2-0,268x+2=-5x+2 ... her kan du se at konstantleddet forsvinder og får en ligning af formen xp(x)=0, hvor p(x) er et andengradspolynomium ... brug nulreglen og løs ...........


Skriv et svar til: Areal mellem funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.