Kemi

find massen

04. marts 2009 af strangers

Halløjsa:)

C4H4S (g) + 3 H2 (g) = C4H8 (g) + H2S (g)

Reaktionen foregår i praksis ved en temperatur på 500-600 K og et tryk på mellem 10 og 70 bar.
Thiophen og dihydrogen lukkes ind i en reaktionsbeholder med et volumen på 100 L ved 275 °C og ovenstående ligevægt indstilles. Ved ligevægt er partialtrykkene målt til:


p (H2) 10,0 bar
p (C4H8) 5,38 bar
p (H2S) 5,38 bar
 

e)
Beregn massen af thiophen i beholderen ved ligevægt.

Jeg tænkte noget i stil med:

p*V = n*R*T  --> p*V/R*T = n hvoraf volumin er 100 L og trykket afhænger af hvilket stofs stofmængde jeg finder. 

Når jeg så har antal mol af thiophen, så tager jeg bare og anvender mol-formlen for at finde massen. Kan dette passe?

mvh Jansik 

C4H4S (g) + 3 H2 (g) = C4H8 (g) + H2S (g)


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. marts 2009 af mathon

mthiofen = n*M = M*p*V/(RT)

hvor enheden for R
er bar*liter/(mol*K)


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. marts 2009 af mathon

R = 8,31451 J/(mol*K) = 0,083145 bar*liter/(mol*K)


Skriv et svar til: find massen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.