Fysik

Q-værdi for radioaktive henfald?

05. marts 2009 af mawak (Slettet)

Hej.

Hvad for en enhed bliver massen målt i for radioaktive henfald,?Er Q-værdien det antal J      1  g eller 1kg af stoffet bliver omdannet til`?

På forhånd tak for for hjælpen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. marts 2009 af mathon

m = mo*a=  mo*e-kt     [m] = g

Q = Δm*c2    [Q] = J som kan omregnes til eV

1 J = 6,24151*1018 eV


Svar #2
05. marts 2009 af mawak (Slettet)

I min opgave skal jeg ikke omskrive J til eV, men tak for hjælpen, jeg fik mit svar :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: SI-enheden for masse er kilogram, kg.


Svar #4
05. marts 2009 af mawak (Slettet)

Problemet er,at jeg får urealistiske lave tal.. Jeg har ikke regnet på det,   men jeg tror det er hvert atoms masse, der bliver omdannet til Q-værdien.  Så jeg skal regne ud hvor mange Pu 241 isotoper, der er på at kg for at løse min opgave, tror jeg.


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#4: Hvad er din opgave?


Svar #6
05. marts 2009 af mawak (Slettet)

http://www.uvm.dk/~/media/Files/Udd/Gym/PDF08/Eksamen/Opgaver/Gl%20ordning/2008%207%201FYS.ashx   4.c       jeg regner med, at jeg skal bruge formlen e=m•c•ΔT    delta t er 25,   c er vands varmefylde, som jeg ikke kan i hovdet. E må være en tredjedel af al den energi pu241 udsender. når jeg kender de oplysninger må jeg kunne finde m, men jeg har nogle problemer med at finde e.


Brugbart svar (1)

Svar #7
05. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#6: Min tanke:

Du skal først finde ud af hvor meget energi der kommer fra henfald af isotopen i løbet af 1 døgn. Herefter skal du vel så kigge på den formel du selv opskriver, hvor E = E_henfald / 3.

Til det første skal du vel lave nogle antagelser om hvor meget af isotopen, der henfalder. Du kan jo som overdrivelse antage, at alle 21 ton henfalder i løbet af døgnet og beregne hvor meget energi det frigiver.


Svar #8
05. marts 2009 af mawak (Slettet)

hmm, jeg kender halvveringskonstanten, kan det hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #9
05. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#8: Hmm. Du kan vel beregne, hvor meget der er tilbage efter 1 døgn, hvis du starter med en masse på 21 ton. Så skal du udregne antallet af kerner på de 21 ton.


Svar #10
05. marts 2009 af mawak (Slettet)

Det er antallet af kerner der er problemet, hvordan finder man dem?


Svar #11
05. marts 2009 af mawak (Slettet)

Nu er problemet løst. Tak for hjælpen


Skriv et svar til: Q-værdi for radioaktive henfald?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.