Fysik

elektrisk energioverføring.

05. marts 2009 af Denise123 (Slettet)

Hej alle sammen . Jeg skal snart aflevere en rapport om elektrisk energioverføring. Problemet er bare at jeg ikke rigtig forstår det, fordi jeg har været syg de dage som læreren har gennemgået det :(

Så vil ikk nok være søde at hjælpe mig? Jeg er virkelig på skideren, hvis jeg ikke afleverer en ordenlig rapport, for den er med til at afgøre om jeg er klar til gymnasiet eller ej :( 

Jeg har virkelig brug for dit svar her idag!

Tak på forhånd <3


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. marts 2009 af mathon

...hvorfor skal man bruge transformation?


Svar #2
05. marts 2009 af Denise123 (Slettet)

jeg forstod ikk rigtig dit svar, kan du uddybe det? (:


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. marts 2009 af mathon

du ved formentlig, at man benytter transformation ved Eel-overførsel over store afstande.

Det må have en grund!

Etab = R*I2

modstanden R i overførselsledningerne er der ikke noget at gøre ved
men .....


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. marts 2009 af xChristinaEfron (Slettet)

Ej jeg har præcis det samme problem ;s

Please hjælp os :(

xxxxxx


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. marts 2009 af mathon

...I kan nedbringes = gøres mindre

så Ptab = R*I2 nedbringes betydeligt - hvilket er ren energibesparelse.

Men hvordan gøres det?


Svar #6
05. marts 2009 af Denise123 (Slettet)

okay tusind tak for dit svar (:


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. marts 2009 af xChristinaEfron (Slettet)

jeg har stadig ikke forstået det 8-|

Oh god help me :(

Vil du ikke uddybe det (A) ?


Brugbart svar (1)

Svar #8
05. marts 2009 af mathon

vi argumenterer ud fra en ideal transformator

transformersætningen siger

at den udsendte effekt er lig med den tilførte effekt


                             Psekundær    =    Pprimær    eller

                             Us*Is     =         Up*Ip

U*I er konstant/uforanderlig
hvilket betyder

hvis man ønsker lille Is, kræver det stor Us
........
hjælpeberegning:

hvis
x*y  = 6400 og startværdierne er xo = yo = 80

xo*yo = 6400       hvis vi ønsker en lille y-værdi f. eks. 16

kræver det;

at

x*16= 6400
dvs.

x = 6400*16 = 400
konklusion:
400*16 = 6400

y blev sat 5 gange ned medens x blev sat 5 gange op
.........

det er nøjagtig den
samme tankegang for

 Us*Is = Ps

når Is nedbringes - som ønsket - sættes Us forholdsmæssigt tilsvarende op

Det sker netop ved transformation, når man vælger de rigtige spolevindingstal

 ...................

Energioverførslen foregår derfor ved "lav-strøm"
hvilket dog rent sprogligt ikke kan hamle op med

højspænding, som det derfor kaldes


Skriv et svar til: elektrisk energioverføring.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.