Kemi
tvekulsurt natron
Spørgsmål: Ifølge bagebøger kan tvekulsurt natron give bagebærket en afsmag af soda. Hvordan kan det forklares?
jeg er ikke sikker på hvad de mener med soda? Er det den almindelige drik de taler om, eller er det noget andet? og er der nogen som kender svaret til spørgsmålet?
På forhånd tusind tak :)
Svar #1
05. marts 2009 af Darwin (Slettet)
#0. Hej.
Med "soda" menes natriumcarbonat, dvs. Na2CO3. Under opvarmning omdannes tvekulsurt natron til soda:
2NaHCO3(s) → Na2CO3(s) + CO2(g) + H2O(g)
Skriv et svar til: tvekulsurt natron
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.