Dansk

HJÆLP ! dansk billedanalyse og fortolkning

05. marts 2009 af Diana_Hansen (Slettet)

Hej.

Jeg skal lave billedanalyse og fortolkning af et billede..

jeg skal bruge en analyse model, er der en der kan hjælpe ??

Mvh. Diana


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. marts 2009 af Booklover (Slettet)

Det kommer an på hvilket billede der er tale om. Hvis der ikke optræder religiøse symboler på billedet ville jeg anvende en formel analyse - men hvis der anvendes netop religiøse symboler på billedet (fx kranier, fluer, sæbebobler, blomster, haner, brude, etc. ) kan du anvende den ikonografiske analysemodel.

Ellers kan du jo tjekke google:

http://www.billedguiden.dk/billedanalyse.htm

http://www.viby-gym.dk/hm/billedanalyse1.htm

http://www2.aasg.dk/laerere/ASGJY/billedkunst/asg03x-bk/billedanalyse.doc


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. marts 2009 af Booklover (Slettet)

Ps. hvilket billede er det? Jeg kan måske hjælpe??


Svar #3
08. marts 2009 af Diana_Hansen (Slettet)

tak, jeg prøver (:

det er lavet af Mucha og det hedder Dance :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. marts 2009 af Booklover (Slettet)

Altså en rigtig god ide, når man skal analysere billeder er, at finde informationer om kunstneren og årstallet som kunstneren malede billedet i.

Alfons Mucha malede jo som en drøm! (elsker hans billeder)

Alfons Mucha var en tjekkisk maler, der beskæftigede sig med Art Nouveau (ny kunst) genren.

Jugendstil (også kaldet Art Nouveau eller Modern Style, Belle Epoque,) er en kunstnerisk stilperiode i Europa 1896-1910. I Danmark 1900-1915. Jugendstilen er et formsprog, der arbejder meget med kurvede former, inspireret af naturens former.

Jugend slog særligt igennem i de midt-europæiske lande. I England herskede den beslægtede stilretning Arts and crafts. I Skotland var Art Nouveau meget udbredt, repræsenteret af bl.a. Charles Rennie Mackintosh.

Jugend (tysk for ungdom) angiver, at der er tale om en ny og ung stil. Jugendstilen er opkaldt efter tidsskrift Die Jugend. Jugendstilen var imod historicismen og dens efterligninger. Den ville forene arkitektur og dekorativ kunst og lægger vægt på god udførelse, ægte materialevirkninger og former og dekoration baseret på slyngede, stiliserede, dekorative stregmønstre inspireret af naturens former fx tulipaner og åkander.

Man ville genindføre håndværksmæssig og kunstnerisk kvalitet i brugsting, genopdage de traditioner for håndværk, der kendtes fra middelalderen og lægge afstand til industrialismens massefremstilling. Kunsthåndværket og kleinkunsten er fx. møbler, smedejernsarbejder, smykker og glas, der er udført i organiske former. Glas har flere farver og blomsterdekorationer. Smykker ses i forskellige materialer og kan være udformet som fx blomster og insekter.

(kilde: http://en.wikipedia.org/wiki/Art_Nouveau)

Mucha har udarbejdet et utal af malerier, plakater, reklamer, og bogen illustrationer, samt design til smykker, tæpper, tapet, og teater apparater i, hvad der blev oprindeligt kaldt Mucha Style men blev kendt som Art Nouveau. På Mucha's værker optrådte smukke sunde unge kvinder i strømmende neoklassiske kjoler, ofte omgivet af frodige blomster, der undertiden dannede haloner bag kvinders hoveder.

I modsætning til nutidens kunstnere brugte han blegere pastel farver. Med Mucha Stilen, forsøgte Mucha at distancere sig fra hele sit liv, og han insisterede altid, at istedet for at tilslutte sig nogen fashionable stilistisk form, kom hans malerier indefra, dybt inspireret af tjekkisk kunst. Han erklærede, at kunsten eksisterede kun for at kommunikere et åndeligt budskab, og intet mere; dermed ønskede han altid at koncentrere sig om mere højtravende projekter, der ville adle kunst og hans fødested.

(kilde: http://en.wikipedia.org/wiki/Alfons_Mucha )

Sprøg igen hvis du mangler flere informationer.

M.


Svar #5
08. marts 2009 af Diana_Hansen (Slettet)

tusinde tak :)


Skriv et svar til: HJÆLP ! dansk billedanalyse og fortolkning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.