Kemi

Redoxreaktion!

05. marts 2009 af Dorindom (Slettet)

Hej!

Jeg er i færd med at løse denne redoxreaktion.

Jeg tror, jeg gør det mere besværligt for mig selv end højst nødvendigt:

Zn2+ + Cl- --> Zn + Cl2 (i syre)

Jeg har fundet oxidationstrinene for de enkelte: 

Venstre side: Zn = II

                        Cl = -I

Højre side: Zn = 0

                     Cl2 = 0

Samlet set får jeg ladningen til at blive 0 på begge sider.

Det er første gang, jeg har oplevet, at ladningen er ens på begge sider, jeg plejer gerne at skulle tilsætte H+ ved redoxreaktioner, der er sure.

Er det rigtigt indtil videre, og hvad mangler jeg at gøre?

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. marts 2009 af Ramses I (Slettet)

Du mangler op og nedgange samt redoxkrydset.....

Zn går ned med 2

Cl går op med 1

Jeg laver redoxkrydset:

Zn2+ + 2Cl- --------> Zn + Cl2

Zn2+ er i vandig opløsning en svag syre. pks= 9,6


Skriv et svar til: Redoxreaktion!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.