Matematik

opstilling af differentialligning

06. marts 2009 af lallenalle (Slettet)

Kunne godt bruge en hjælpende hånd med følgende opg:

Det indre af en dyb skål har form som det omdrejningslegeme, der fremkommer når funktionen :

f(x) = √x

roteres 360 grader omkring første aksen. skålen fyldes med vækse der tiløres med en konstant hastighed c pr. tidsenhed.

b) opstil en diffligning til beskrivelse af rumfanget V af væsken i skålen som funktion af tiden t.

Gerne med lidt forklaring hvis det kan lade sig gøre.

på forhånd tak
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. marts 2009 af peter lind

Hastigheden af væsketilførslen er pr. definition dV/dt (eller dm/dt hvis det er massen man taler om.)


Svar #2
06. marts 2009 af lallenalle (Slettet)

så det er bare en konstant gange tiden  eller ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. marts 2009 af peter lind

Der er givet i opgaven at hastigheden er konstanten c så dV/dt=c


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. marts 2009 af mathon

dV/dt = c   da der efterspørges en differentialligning
og deraf

V(t) = c*t + Vo


Svar #5
06. marts 2009 af lallenalle (Slettet)

så når jeg skal opstille differentialligningen hedder den så bare dV/dt=c

når jeg så skal fremstille et udtryk for V finder jeg stamfuntionen :

v(t) = c*t+k


Svar #6
06. marts 2009 af lallenalle (Slettet)

super mange tak for det ! kan godt se det nu


Skriv et svar til: opstilling af differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.