Matematik

At dividere

06. marts 2009 af birthe_non (Slettet)

Jeg kan ikke regne ud hvorfor

18/1.5 = 12 ?

*Nogen som kan forklare mig det  ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. marts 2009 af HenrikThoke (Slettet)

Det kan du finde ud af hvis du på begge sider ganger med 1.5

Så får du

18 = 12 * 1,5

Hvis du har brug for yderligere opsplitning for at se det kan du dele multiplikationen i 2:

18 = 12 * 1 + 12 * 0,5 = 12 + 6 = 18

Håber det hjalp :)
 


Svar #2
06. marts 2009 af birthe_non (Slettet)

hvis jeg nu ik har løsningen til 18/1.5 . hmm ?

troed 18/1.5 var det samm som at sige 18*0.5¨? vil være nice hvis du kunne forklare hvordan jeg kan tænke for at få 12 . hvis det ik er urealistisk ?


Svar #3
06. marts 2009 af birthe_non (Slettet)

Måske ska jeg tænke i brøker ?


Brugbart svar (1)

Svar #4
06. marts 2009 af HenrikThoke (Slettet)

Du skal ihvertfald ikke sige som du gjorde i #2, det er vist en polsk regel :)

Jamen hvis du ikke har løsningen ville jeg stille det op som en ligning.

18/1,5 = x (men det er jo så hvad du har problemer med :)

Eller så tænk i brøker som du selv foreslår: 1,5 =3/2

Så har du:
18/(3/2) = x

og som du nok ved dividerer du med en brøk ved at gange med den omvendte:

<=> 18 * 2/3 = x
<=> 36/3 = x
<=> 12=x


 


Svar #5
06. marts 2009 af birthe_non (Slettet)

Oke mange tark. kunne jeg i hvert fald bruge  ;)


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. marts 2009 af mathon

18/1.5          forlæng brøken med 2

36/3 = 12


Skriv et svar til: At dividere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.