Matematik

Hjælp,- hvordan løser jeg den her

07. marts 2009 af psa1234 (Slettet)

En cirkel har ligningen x^2+y^2-8y=33

bestem dens centrum og radius. find derefter koordinaterne til cirklens skæringspunkter med x-aksen og y-aksen.

hvordan løser jeg denne opgave er der nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. marts 2009 af mathon

x2 + y2 - 8y = 33

x2 + (y-4)2 - 16 = 33

(x-0)2 + (y-4)2 = 72      til sammenligning med

(x-a)2 + (y-b)2 = 72


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. marts 2009 af Patrick Bourne (Slettet)

kan du uddybe det svar for det forstår jeg godt nok ikke :(


Skriv et svar til: Hjælp,- hvordan løser jeg den her

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.