Matematik

Afleveringsopgave, hjælp bedes..

07. marts 2009 af Alloo (Slettet)

Sidder lige med denne opgave og ønsker at guides igennem den, jeg vil ikke have svaret givet, tak :-)

Opgaven: http://peecee.dk/upload/view/158162


Jeg er nu nået frem til følgende:
 

Regneudtrykket for udgiften til materialeforbruget, tror jeg, er givet ved

2·x2=2x2

(4·(h·x)+x2)·3=3x(x+4h)

Så ligger jeg de to udtryk sammen og får at:

2x2+3x(x+4h)

Det er svaret til stykke a, tror jeg, hvad gør jeg så derefter?

På forhånd mange tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. marts 2009 af peter lind

Det er ikke rigtigt. Arealet af siderne er x*h og du har 4 af dem. Arealet af bund og låg er x hver. Prøv selv at fortsæt derfra.

b sæt resultatet fra a lig hundrede og løs med hensyn til h. Find derefter V som funktion af x og h. Erstat med udtrykket fundet lige før. 


Svar #2
07. marts 2009 af Alloo (Slettet)

#1
 

Det er ikke rigtigt. Arealet af siderne er x*h og du har 4 af dem. Arealet af bund og låg er x hver. Prøv selv at fortsæt derfra.

b sæt resultatet fra a lig hundrede og løs med hensyn til h. Find derefter V som funktion af x og h. Erstat med udtrykket fundet lige før.

Det er jo netop det jeg skriver? 

 (4·(h·x)+x2)·3=3x(x+4h)


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. marts 2009 af peter lind

4 sider med arealet h*x  med udgift 2 kr pr cm2 giver en udgift på 8*x*h. Du har 12x*h

2 sider med arealet x2 med udgift  3kr pr cm2 giver udgiften 6*x2


Skriv et svar til: Afleveringsopgave, hjælp bedes..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.