Matematik

hjælp

08. marts 2009 af sudoku (Slettet)

jeg har siddet med den her opgave i noget tid kan bare ikke få den til at gå op.

i en firkant ABCD er<A= 125 grader AB=30 BC=40 CD=50 og AD=20 beregn firkantens areal


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. marts 2009 af louise2mail (Slettet)

Kender du ikke flere vinkler? Eller ved du evt. om det er en trapez eller om nogle af siderne er parallelle?


Svar #2
08. marts 2009 af sudoku (Slettet)

man får ikke mere at vide.

jeg har delt den op, så der kommer to trekanter, så har jeg været inde og finde B

så jeg kunne finde arealet på den sidste trekant, da man arealet på den første trekant. men når jeg lægger de to arealer sammen vil det ikke blive det resultat i facit nemlig 1095.?

nogen der kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. marts 2009 af Clittergirl (Slettet)

Jeg har prøvet at lave opgaven, og har  vidst fået den til at gå op hvis den skal give de 1095.

Du skal dele firkanten op. Så brug COS-relationerne til at finde siden og nogle af vinklerne.

Og for at finde arealet har jeg brugt arealet af en vilkårlig trekant:     (hb=højden til siden b, den side hvor højden står vinkelret på)

SIN(A)=hb/c

SIN(C)=hb/a

SIN(B)=hc/a

Håber dette kunne hjælpe lidt..


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.