Matematik

Differentialregning

08. marts 2009 af AnnikaH (Slettet)

Heeej (: sidder lige med en matematikaflevering og kunne godt bruger lidt hjælp.

Hvad gør jeg med denne her opgave ?

Øl med temperaturen 25 °C sættes ind i et køleskab, hvor temperaturen er 5 °C.
Øllets temperatur f(t), målt i °C, er en funktion af tiden t, målt i minutter efter øllets placering i køleskabet. Det oplyses, at f er løsning til en differentialligning af typen

dy/dt = 5a-ay

Det oplyses yderligere, at f(0) = 25 og f(75) = 15.


a. Bestem forskriften for f.
b. Bestem, hvor lang tid der går fra øllets placering i køleskabet, til øllets temperatur er 10 °C.
c. Bestem f’(75), og giv en fortolkning af dette tal.
 

venligst mig (:


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. marts 2009 af peter lind

Se https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=651837


Svar #2
08. marts 2009 af AnnikaH (Slettet)

mange tak (:


Svar #3
08. marts 2009 af AnnikaH (Slettet)

men hvordan laver jeg en forskrift ud fra det ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. marts 2009 af peter lind

#1 i henvisningen angiver, hvordan du løser differentialligningen. Denne vil indeholde 2 parametre nemlig a og integrationskonstanten.  Sæt de 2 angivne værdier ind og du får 2 ligninger til at finde parametrene.


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.