Matematik

Cirkel - ligning

08. marts 2009 af iiMAJAii (Slettet)

Hej :)

en der kan hjælpe mig med denne opgave - har forsøgt, men tror det er forkert :P - kan du måske se fejlen, eller fortælle mig hvordan jeg burde gøre?

I et koordinatsystem er en cirkel bestem ved ligningen:

x2- 14 x + y2 + 2 y = - 30

Bestem radius og koordinatsættet til dens centrum

Jeg har benyttet "cirklens ligning " (x- a)2 + (y - b)2 = r2

Jeg har gjort således:

x2 - 14x + 49 + y2 + 2y +1 = -30 + 49 +1

(X -7)2 + (y +1)2 = 20 ≈ 4,47

Radius = 4,47

Centrum = 7, -1


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. marts 2009 af lallenalle (Slettet)

ved første øjekast sys jeg det ser meget rigtigt ud :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. marts 2009 af peter lind

Bortset fra at 20≈4,47 ikke ligefrem kan siges at være korrekt, ser det godt nok ud.


Svar #3
08. marts 2009 af iiMAJAii (Slettet)

Men man skal da tage kvadratroden af det resultat man når frem til, eller? ;P


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. marts 2009 af lallenalle (Slettet)

haha ja men det "ulovligt "at skrive da det jo ikke er rigtigt at 20 med go tilnærmelse er 4,47 ;)


Svar #5
08. marts 2009 af iiMAJAii (Slettet)

Nej, hov,, ;P Sikke et held man kun har matematik på a - niveau ;)


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. marts 2009 af peter lind

Ja; men forskellen mellem 20 og 4,47 er ca. 15, så at sige at 20 er ca. 4,47 er at ramme lovlig langt ved siden af. Der er iøvrigt næppe nogen grund til at kommemed tilnærmet værdi. Din lærer er næppe interesseret i at kontrollere om du kan slå op på en lommeregner. Opgiv blot radius som kvrod(20)


Svar #7
08. marts 2009 af iiMAJAii (Slettet)

Er min mellemregning også rigtig? - for er ikke helt sikker med 49 og det der? :s


Skriv et svar til: Cirkel - ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.