Matematik

Ligning - Konstant

09. marts 2009 af Christa.Aagaard (Slettet)

Hej :)
Jeg skal bestemme konstanten a, så ligningen;

ax2 - 5x + 3 = 0

har præcis én løsning..

Jeg en anelse om at man måske skal sætte a uden for parentes?? så der kommer til at stå;

a(x2 - 5x + 3), eller er jeg helt galt på den?

Hvad skal jeg gøre  for at finde en løsning på denne ligning?

På forhånd tak,

Christa..


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. marts 2009 af mathon

hvordan
er sammenhængen mellem
diskriminantens fortegn
og antallet af rødder


Svar #2
09. marts 2009 af Christa.Aagaard (Slettet)

Det er det eneste der står i opgaven, hvilket også er det der forvirre mig..

Jeg er ikke sikker på jeg forstår hvad du mener? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. marts 2009 af nmcaan (Slettet)

d=0

d=(-5)^2-4*a*3=> 25-12a=0

-12a=-25

a=-25/-12=2.0

2.0x^2-5x+3=0

så løsningen er X=1,5


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. marts 2009 af nmcaan (Slettet)

undskyld a=-25/-12=2,08333333

d(-5)^^2-4*3*2,083333=0

dvs en løsning


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. marts 2009 af mathon

ax2 - 5x + 3 = 0  a≠0

e

én løsning kræver
d = b2 - 4ac = 0

(-5)2 - 4*a*3 = 0
25 - 12a = 0
12a = 25

a = (25/12)


Svar #6
09. marts 2009 af Christa.Aagaard (Slettet)

Mange tak skal I have! :)


Skriv et svar til: Ligning - Konstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.