Kemi

Organisk kemi

10. marts 2009 af surfact1 (Slettet)

Hej

"En vis mængde af et carbonhydrid giver ved fuldstændig forbrænding 3,056 g CO2 og 1,502 g H2O

a) Beregn stoffets empiriske formel

I en lufttom beholder med rumfanget 500 mL placeres 2,177 g af stoffet. Beholderen lukkes, hvorefter der opvarmes til 100 grader. Stoffet fordamper fuldstændigt, og det viser sig, at trykket i beholderen nu er 1,87 bar.

b) Beregn stoffets molare masse

c) Angiv stoffets molekylformel

d) Opskriv strukturformlen for stoffet

a) Jeg har beregnet forholdet mellem H20 og CO2 til 1:2,4, men ved ikke hvordan jeg kommer videre?

b) M=72,2 g/mol


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. marts 2009 af Sove (Slettet)

Ud fra dit forhold får du:

CxH(2,4x)

nu kan du fortsætte på flere måder:

1) hvad er det minste tal af x der passer med 2,4*x = heltal?

2) hvis alkan CxH(2x+2) <=> 2,4x = 2x+2

3) du ved at M(stoffet)= 72,2 g/mol. En CH2 gruppe vejer ca 14 g/mol så #C-atomer= M /(14g/mol)


Svar #2
10. marts 2009 af surfact1 (Slettet)

Tusind tak :)

Men hvordan laver jeg så c)? Har prøvet at beregne den molare masse af C5H12, men det giver nogenlunde det samme som b)?


Svar #3
10. marts 2009 af surfact1 (Slettet)

Nogen der kan hjælpe?


Skriv et svar til: Organisk kemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.