Matematik

TANGENTER, DIFFERENTIALREGNING & ..!

10. marts 2009 af Cline (Slettet)

Hej. Jeg har en matematikaflevering til torsdag og jeg har lidt problemer med et par af opgaverne.

Jeg håber der er nogle der kan hjælpe mig [:

Opg 7:              Alder(år)         1        2       3        4        5         6       7       8        9

                      Længde(cm)  310    348   386   424   462    500   536  572    610

Tabellen viser sammenhørende værdier af alder og længde for en population af spækhuggere. I en model er sammenhængen mellem længden L (målt i cm) og alderen t (målt i år) en funktion af typen L(t) = at + b

a. Bestem tallene a og b ved hjælp af tabellens data.

b. Giv en fortolkning af tallene a og b, og benyt modellen til at bestemme alderen af en 700 cm lang spækhugger.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Opg 11: En funktion f er bestemt ved f(x) = x^3 - 3x^2 + 2x

Det oplyses, at grafen for f har to tangenter med hældningskoefficient 11.

a. Bestem førstekoordinaten til røringspunktet for hver af disse tangenter.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Opg 14: En funktion f er bestemt ved f(x) = x + (16/x), x > 0

a. Bestem f'(x), og gør rede for, at funktionen har et minimum.

På forhånd tak ..


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. marts 2009 af desperate (Slettet)

Den første:
Der er en lineær sammenhæng, så brug evt. Excel eller TI ..


Svar #2
10. marts 2009 af Cline (Slettet)

Ja, så langt er jeg kommet.

Spørgsmålet er bare om min lærer er tilfreds med at jeg bruger lommeregneren, eller om han vil have mig til at gøre noget andet.

Men tak.


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. april 2010 af LauraVA (Slettet)

Hvad med b'eren?

Den sidder jeg selv og tænker lidt over..


Skriv et svar til: TANGENTER, DIFFERENTIALREGNING & ..!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.