Matematik

HASTER :::linjens ligning

10. marts 2009 af lielie (Slettet)

hej

Jeg har en mat opgave, som har glemt, hvordan man laver det...Er der nogen der kan hjælpe. 

Bestem en ligning for den linje m, som går gennem punktet P(?3,4), og som står vinkelret
på linjen l med ligningen

3x − y + 5 = 0

hvad gør man her????

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. marts 2009 af Dynin (Slettet)

Omskriv l til y=3x+5 ... da er m:y=ax+b og du ved at a*3=-1 så a=.. af P kan du bestemme b


Svar #2
10. marts 2009 af lielie (Slettet)

hvorfor siger du a*3=-1???


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. marts 2009 af Dynin (Slettet)

Står to linier vinkelret på hinanden så vil produktet af deres hældninger give -1


Skriv et svar til: HASTER :::linjens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.