Kemi

HJæælp

10. marts 2009 af HUA (Slettet)

Lattergas kan ved højere temperaturer dekomponere efter følgende reaktionsskema:

2 N2O --> 2 N2 + O2

Hvordan kan jeg bestemme hvor lang tid der går, inden 99% af lattergassen er dekomponeret ved 1700K?

Aktiveringsenergien er 250 kJ/mol

Hastighedskonstanten ved 800 K er 2.28*10-3 min-1

Hastighedskonstanten ved 1700 K er 2.32*10-3 min-1

Håber virkleig der er nogen der kan hjælpe.... :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. marts 2009 af Ramses I (Slettet)

Jeg har en tabel i min bog, hvor der står at reaktionen er en 1.ordensreaktion med Ahrrenius parameterne:

A = 7,94*10^11    1/sek

Ea = 250 kj/mol

Så kan du finde K ved hjælp af:

K = A*e^(-Ea/(R*T)) , A = preeksp. faktor

Denne K bruger du så i dit udtryk for en førsteordensreaktion.

A = A0 * e^(-k*t)

Du sætter A i denne ligning til 99 og A0 til 100

Jeg får selv 6,14*10-7 sek. ved 1700 K.

Jeg kan ikke finde ud af at løse den på andre måder, men hvis nu der er andre måder at løse den på, vil du så ikke lige skrive den ind eller sende den på SP-mailen.


Skriv et svar til: HJæælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.