Matematik

Differentialregning

11. marts 2009 af hanife (Slettet)

Hey, nogen der kan hjælpe med følgende opgave:

I en model for sammenhængen mellem længde og alder for atlantiske havkatte antages, at en havkats længde L(målt i cm) som funktion af dens alder t (målt i år) er en løsning til differentialligningen:

dL/dt=0,619*e^(-0,22t)*L

I moddel antages, at en 10 år gammel atlantisk havkat er 72 cm lang:

a. Bestem en forskrift for L(t)


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. marts 2009 af lallenalle (Slettet)

find løsningen til diff ligningen ved hjælp af desolve på lommeren. Og indsæt derefter dit punkt (10,72) for at bestemme din konstant. derefter vil du have din løsning.


Svar #2
11. marts 2009 af hanife (Slettet)

hmm forstår jeg ikke rigtigt!! Måske du ved hvordan man laver den i Derive?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. marts 2009 af lallenalle (Slettet)

du har ikke en Ti-89 ?

hvis du har så smider du din ldiffigning ind i desolve. Så får du den fuldstændige løsning, men du ved den går igennem punktet (10,72). disse informationer skal du bruge til at bestemme den fuldstædinge løsning i dit tilfælde altså L(t)  


Svar #4
11. marts 2009 af hanife (Slettet)

nej, det har jeg desværre ikke..


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. marts 2009 af richterklanen (Slettet)

ln|L| er en stamfunktion til 1 / L, og c*0,619*e-0,22t er en stamfunktion til 0,619*e-0,22t.


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. marts 2009 af peter lind

Brug separation af variable e0,22t*LdL=0,619dt og integrer på begge sider.


Svar #7
11. marts 2009 af hanife (Slettet)

har lige prøvet at regne på det, har fået følgende res:

L(t)=52,72*e^((2,814*e^(-0.22t))

Kan det passe?


Brugbart svar (0)

Svar #8
12. marts 2009 af Maggeboy (Slettet)

 Kan jeg få lidt hjælp til denne opgave også måske? Når jeg tasker ligningen ind i desolve siger Ti89-eren bare False


Brugbart svar (0)

Svar #9
12. marts 2009 af peter lind

Jeg tror desværre at jeg har fået læst din opgave forkert. Med dL/dt=0,619*e^(-0,22t)*L mener du formodentlig dL/dt=0,619*e-0,22t*L. I så fald giver separation af variable dL/L = 0,619*e-0,22tdt. Integrer på begeg sider.


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.