Matematik

nulregel

11. marts 2009 af Louise_C (Slettet)

x(3x + 8)=0

nulreglen : x = 0

hvad er den anden løsning. den skal løses uden hjælpemiddel


Svar #1
11. marts 2009 af Louise_C (Slettet)

er x = 0 altid en af løsningerne?


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. marts 2009 af Isomorphician

Nul-reglen siger at hvis a*b = 0, så er mindst én af faktorerne a eller b lig 0.

Du skal derfor løs ligningerne:

x = 0

og

3x + 8 = 0


Svar #3
11. marts 2009 af Louise_C (Slettet)

okay, nu forstår jeg det. x = - 8/3 v x = 0

men som jeg spurgte om før, vil x = 0 altid være en af løsningerne? er der altid to løsninger?


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. marts 2009 af Jéssica (Slettet)

så er løsningen ø

den tomme mængde, fordi mængden ikke gælder... eks.   3=0
Det passer ikke derfor er det Ø  


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. marts 2009 af Isomorphician

#3: Det kommer jo an på hvordan faktorerne ser ud.

Hvis de fx ser sådan ud:

(x + 2)(x - 3)

er x = 0 ikke en løsning.


Svar #6
11. marts 2009 af Louise_C (Slettet)

#5 tak

er mit svar i #3 rigtigt?


Skriv et svar til: nulregel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.