Matematik

Parabler osv

12. marts 2009 af sweeti14 (Slettet)

Har lige brug for hjælp til den følgende opg, hvor der står hvad jeg skal gøre, men ikke hvordan:

3. Parablen P går gennem koordinatsystemets begyndelsespunkt O(0,0) og har toppunkt i T(3,6). Parablens andet skæringspunkt med førsteaksen (x-aksen) kaldes A.

Bestem koordinatsættet til A.

man har en formel som siger om rodderne i andengradspolynomien. formlen er f(x)=a(x-r1)(x-r2) hvis d>0.

du har følgene oplysninger:

(0,0) (0,x) (3,6)

du finder føsr a'et, vha. de tre punkter som har skrevet over på. derefter sætter du den ind i roddens formel så har du den. husk du skal også finde x også.

du skal gerne få x=2,5 og a=4

Bestem en ligning for parablen.

du bruger oplysningerne fra forrige opgave dvs.

y=4(x-0)(x-2,5)

y=4x^2-10x
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. marts 2009 af mathon

f(x) = y = a(x-0)(x-6) = a(x2-6x)        grundet symmetrien om linjen x = 3

6 = a(3-0)(3-6)       hvoraf

6 = -9a
a = - (2/3)

f(x) = -(2/3)(x2-6x)

f(x) = -(2/3)x2 + 4x


Svar #2
12. marts 2009 af sweeti14 (Slettet)

Var det bare det ?


Skriv et svar til: Parabler osv

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.