Psykologi

Jeg kan ikke få begyndt.. hjælp

12. marts 2009 af Scott4 (Slettet)

Hej

Jeg Har en case for til i morge... vi skal analysere den med diverse begreber osv. Men jeg ved simpelthen ikke hvor jeg skal starte.. hvad jeg skal sige først og alt det der.

Om der var en eller flere som lige gad af læse casen også give mig ét lille skub.. så jeg kan komme i sving.


Brugbart svar (3)

Svar #1
12. marts 2009 af Nilletøz (Slettet)

Start med at forklare med den viden du har om børn, hvad det er, der sker :)
Hvilke teoretikere har I haft om småbørn og omsorgssvigt?

Når du har forklaret via din baggrundsviden, hvad det er der er sket, så kan du så begynde at analysere på, hvad der gik galt, hvad der kunne have været gjort i stedet, og hvad man kunne gøre nu for at gøre situationen bedre (det er ikke altid, at man skal disse ting, det kommer an på, hvad jeres lærer ønsker af jer).


Svar #2
12. marts 2009 af Scott4 (Slettet)

Jeg tænkte lidt på Ham Niels Peter Ryggårds artikel om tidlig frustration.. handler om omsorgssvigt. Men kan man godt bare starte med at sige at ham Bob fra casen har oplevet omsorgssvigt? også tage den derfra.?

Jeg er virkelig lost i det her psykologi..


Brugbart svar (3)

Svar #3
12. marts 2009 af Nilletøz (Slettet)

Ja, du kan godt starte ud med at omtale, at det er omsorgssvigt og så komme op med argumenterne for, hvorfor det er for omsorgssvigt, hvordan det er det, og hvad slags omsorgssvigt det er :)
Vi havde en hel dokumentar om børnehjemsbabyer og børn til fængslede mødre - jeg kan genkende mange af trækkende. Desværre kan jeg ikke huske, hvad vores primære teoretiker hed, og hvad dokumentarerne hed. Af danske dokumentarer om svigt af babyer, der kan nævnes "Er du mors lille dreng?".


Svar #4
12. marts 2009 af Scott4 (Slettet)

Ja den har vi også set.. men tænkte på om jeg skulle til at trække Freud og mahler og alle dem der ind i det he? det skal jeg vel ikke.. kan nemlig ikke se hvordan det skulle passe ind nogen steder. Men har set på en analyse oversigt at det kan være en god idé at nævne livssituation og adfærd.. hvad mener man så med det, i forhold til en case?


Brugbart svar (3)

Svar #5
13. marts 2009 af Nilletøz (Slettet)

Åh, ja, margaret mahler, det var det hun hed :) Hun har mange detaljer om småbørn. Det er nok godt at have i baghovedet i forhold til at vi operere med små børn. Om du konkret kan bruge nogle af hendes teorier, det kan jeg dog ikke lige huske.

Livssituationen og adfærden er det, at du refererer casen i det "psykologiske sprog". Du fortæller hvad der er sket, og hvorfor :) (altså hvad indebærer omsorgssvigten, hvorfor skete den, hvad var reaktionen på det - både fra barnets og omgivelsernes side)


Svar #6
13. marts 2009 af Scott4 (Slettet)

Du har ret.. tak!

Hmm, men lige et spørgsmål til.. der står i teksten at han på et tidspunkt så ud som et 7-måneders foster men virkede samtidig oldingeagtig. Jeg ved det er relevant at have med i opgaven.. lige at kommentére det, men ved ikke hvad man kan sige? hvorfor han er blevet sådan.


Brugbart svar (3)

Svar #7
13. marts 2009 af Nilletøz (Slettet)

Havde det været en danskopgave, så kunne jeg komme med mange gode fortolkninger, men da det er psykologi og skal hænges op på begreber m.v. så tror jeg du skal tænke lidt på, hvordan drengen i dokumentaren så ud under sit omsorgssvigt.

I dansk ville jeg have sagt, at tegnet på olding var, at barnet var ved at nærme sig døden, trods at han i sind måske ikke var nået meget længere end et foster, pga. det svigt, han har været ude for. Eller at han var gået tilbage til dette fosterstadie, hvor han ikke kæmper eller lignende (han er passiv og hans hud er kold) men blot bliver sørget for. (ligesom vores forsvarsmekanisme med at gå i barndom for at slippe for ansvar o.l. ). Jeg ved ikke om dette kan bruges overhovedet, men jeg ville gerne lige af med mit lille tankespind, som jeg håber ikke forvirrer dig :)


Svar #8
13. marts 2009 af Scott4 (Slettet)

det er super fedt.. tak. nu har jeg fået det skub jeg ønskede.. :) tak..


Brugbart svar (3)

Svar #9
13. marts 2009 af Nilletøz (Slettet)

Det lyder rigtig godt :D
God arbejdslyst :)


Brugbart svar (2)

Svar #10
13. marts 2009 af klotte (Slettet)

Du skal som Nilletøz siger have teorierne i baghovedet og så læse case og se om der er nogle tegn" på noget der kan hænge sammen med casen.

Kik også på Daniel Sterns teorier og John Bowlby.

I forhold til beskrivelsen af gammelmandsansigtet kunne det tyde på smerte ? eller at hjernen er fejlstimuleret ( måske især defekt i det limbiske system)

Dette blot nogle stikord.

God fornøjelse


Skriv et svar til: Jeg kan ikke få begyndt.. hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.