Kemi

stofmængde

14. marts 2009 af Nazey (Slettet)

Hvordan kan jeg beregne stofmængden af NH3 i de 10 mL koncentreret ammoniakvand

- I koncentreret ammoniakvand er i masse%(NH3) = 25%

- Densiteten er 0,91 g/mL
 

på forhånd tak.. (:


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. marts 2009 af .:Tarzan:. (Slettet)

Molarmasse af NH3

M = (1*N) + (3*H)

M = (1*14) + (3*1) = 17 g/mol

***

Stofmængde: n=m/M

n=0,91 g/ml / 17 g/mol = 0,0535 ml/mol

Jeg ved ikke om det er rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. marts 2009 af Darwin (Slettet)

m = (0.25·(0.91 g/mL)·10 mL)/(17 g/mol) ≈ 0.13 mol.


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. marts 2009 af .:Tarzan:. (Slettet)

så fik jeg også lært noget :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. marts 2009 af mathon

#0

måske er du vant til

c = (p/100)*d/M = 0,25*(910 g/L)/(17,03 g/mol) = 13,3588 mol/L

n = V*c = (0,010 L)*(13,3588 mol/L) = 0,133588 mol ≈ 0,13 mol


Svar #5
15. marts 2009 af Nazey (Slettet)

tak for svarene... ;) men har lige et spørgsmål til "Darwin" citat: "m = (0.25·(0.91 g/mL)·10 mL)/(17 g/mol) ≈ 0.13 mol."

men det er jo stofmængden (n) jeg skal finde, og ikke massen (m)... eller er det måske en fejl..?


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. marts 2009 af badooo (Slettet)

Tastefejl...


Skriv et svar til: stofmængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.