Fysik

polære koordinater

14. marts 2009 af lallenalle (Slettet)

hej sidder og leger lidt med polære koordinater og vil gerne udlede nogle formler for v og a ,men er gået i stå forstået på den måde at der er noget jeg ikke forstår

har fået indført to enhedsvektorer :

e=  (cos (Φ), sin (Φ) ) og eΦ  = (-sin(Φ), cos(Φ) ) 

jeg vil så gerne vise at følgende gælder :

e´ = Φ´*eΦ 

men er er diffet ikke bare = eΦ   ?

håber nogle kan hjælpe

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. marts 2009 af Darwin (Slettet)

#0.

Jo. Hvis er(Φ) = (cos(Φ),sin(Φ)) så er er'(Φ) = (-sin(Φ),cos(Φ)) = eΦ(Φ).


Svar #2
14. marts 2009 af lallenalle (Slettet)

jaa også det jeg mente...tror dog jeg mangler noget fundamental forståelse, måske jeg ikke får problemet formuleret korrekt :)


Skriv et svar til: polære koordinater

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.